В различни български градове ще бъдат организирани дни на културата,

...
В различни български градове ще бъдат организирани дни на културата,
Коментари Харесай

България и Турция ще рекламират взаимно обичаите си

В разнообразни български градове ще бъдат проведени дни на културата, които ще показват турските традиции пред родната аудитория. Същите изложби, отдадени на България и нейната просвета, ще бъдат проведени в разнообразни градове в Турция, оповестиха от пресцентъра на министерството на туризма.

Съвместната самодейност е била разисквана от министъра на туризма Николина Ангелкова и Нуман Куртумлуш, министър на културата и туризма на Турция, по време на най-голямото интернационално ревю за експерти в туристическата промишленост World Travel Market в Лондон. Двамата се обединили към концепцията, че посредством взаимната си работа могат да реализират позитивни резултати за популяризирането на традициите на двете страни.

По този метод можело да се стигне и до основаването на общ туристически артикул сред България и Турция, ориентиран към по този начин наречените перспективни пазари. Според Световната организация по туризъм това са Китай, Япония, Индия, Близкият изток, Съединени американски щати и Канада.

Турция е на пето място по брой туристи, посетили България за интервала януари- септември 2017 година Те са над 485 000, което регистрира растеж над 12% по отношение на същия интервал на предходната година, съобщи министър Ангелкова. Българските жители, които са посетили Турция през същия интервал, са повече от 1 млн. Ръстът на тези пътувания е над 6 на 100.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР