В разговорите в Министерски съвет са участвали вицепремиерите Валери Симеонов

...
В разговорите в Министерски съвет са участвали вицепремиерите Валери Симеонов
Коментари Харесай

Борисов: Няма търкания в коалицията, Патриотите се шегуват

В диалозите в Министерски съвет са взели участие вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, както и водачът на "Атака " Волен Сидеров.

Борисов съобщи пред публицисти, че Симеонов и Каракачанов не са скарани, а "те по този начин си се закачат между тях ".

Повод за срещата стана изявление на Симеонов от преди няколко дни. "Напоследък нямаме разговор с Бойко Борисов ", сподели той в телевизионно изявление и изясни, че в обединението има търкания - "най-тривиални и банални, по кадрови въпроси ".

Каракачанов обаче не го поддържа и сподели, че постоянно се чува с премиера, макар че не е в една постройка с него, до момента в който Симеонов седи в прилежащия на Борисов кабинет.

"Никога не сме имали търкания с Патриотите. Проведе се съдружен съвет, тъй като аз и Валери бяхме цяло лято на работа, а другите бяха в отмора и имаше малко напрежение в това отношение. Иначе постоянно в понеделник или вторник се събираме и приказваме по всички тематики “, сподели още министър председателят, представен от bTV.

Относно това дали има търкания в обединението сред Симеонов и Каракачанов Борисов съобщи, че не се бърка „ в непознати партии и в непознати фамилии “.

„ Те си се майтапят по този начин между тях, че в първия миг постоянно можеш да останеш с усещане, че се карат, само че след това като стартират да се смеят… Беше ми нужно време, с цел да им привикна на табиета “, сподели още министър-председателят.

Той обаче призна, че е имало напрежение към известието във Facebook профила на Симеонов за уволнението на шефката на ДНСК Милка Гечева . Борисов разясни, че вицепремиерът получил тази информация на съвещание на кабинета от министъра на районното развиване Николай Нанков. По думите на премиера Нанков дължи опрощение на Симеонов, тъй като по-късно не е споделил обществено новината.

По мотив митингите на служителите на реда Борисов съобщи, че ще помислят и за техните заплати, само че не приема ултиматуми и в никакъв случай не е работил под напън.

Премиерът, който беше на постоянната среща на правоприлагащите органи с петте тютюневи компании от Инициативата против противозаконната търговия с цигари,
разяснява още и контрабандата.

"Когато обстоятелствата приказват и най-големите наши критици би трябвало да мълчат, ще продължим наклонността за понижаване на контрабандата от 34% на 7% и ще продължим. Не инцидентно толкоз изследвания се вършат по тази тематика, тъй като в парични измерения става въпрос за трилиони в Европа, милиарди в България. И тези пари замърсяват цялата система, тъй като, с цел да мине цялата контрабанда, ти би трябвало митничар, граничар, данъчен, застъпничество по места, изключително по граничните райони и това е голяма маса пари “, съобщи Бойко Борисов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР