В разговора си днес с Владимир Путин президентът на САЩ

...
В разговора си днес с Владимир Путин президентът на САЩ
Коментари Харесай

Байдън ще каже на Путин, че има дипломатическо решение за Украйна

В диалога си през днешния ден с Владимир Путин президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще каже, че има дипломатически път за урегулиране на напрежението към Украйна, предадоха Ройтерс и ТАСС, базирайки се на върховен чиновник на американската администрация. Той приказва пред публицисти за планувания за довечера телефонен диалог на американския президент с съветския държавен глава Владимир Путин.

Белият дом заяви, че диалогът ще се състои в 15.30 ч. локално време (22.30 ч. българско).

" Президентът Байдън постоянно е считал, че нищо не може да размени директния разговор и взаимоотношението сред водачите. Това важи с особена мощ, когато става дума за Русия и неговото взаимоотношение с президента Путин ", сподели американският държавен чиновник.

По въпроса за рецесията към Украйна той сподели, че Байдън ясно ще съобщи, че Съединени американски щати са подготвени за дипломация и дипломатически път напред, само че също ще каже, че има подготвеност да се реагира, в случай че Русия реши да нахлуе в Украйна.

Освен това по думите му президентът на Съединени американски щати е подготвен да съобщи, че Вашингтон ще продължи тясно да координира вероятните стъпки в разговора за сигурност с Москва със своите съдружници.

Байдън ще удостовери позицията, че Съединени американски щати са подготвени на ответни ограничения, включително и разширение на военната помощ за Киев, при положение на навлизане на Русия в Украйна. Сред ограниченията са наказания против икономическата и финансова система на Русия, а също и подсилване позициите на НАТО на източния й фланг.

Байдън евентуално ще повтори позицията, че Съединени американски щати ще подхващат бързи ограничения против Русия при положение на инвазия. Но американският президент ще се опита да наложи дипломацията като опция, отбелязва Ройтерс.

Говорителка на Съвета за национална сигурност към президента на Съединени американски щати сподели, че Байдън скоро може да организира диалог с украинския президент Володимир Зеленски.

Възможно е в диалога си Байдън и Путин да обиден и други въпроси, като да вземем за пример продължаващите диалози за възкръсване на нуклеарната договорка с Иран, сподели представителят на американската администрация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР