В разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху президентът на САЩ

...
В разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху президентът на САЩ
Коментари Харесай

Байдън настоя пред Нетаняху за защита на цивилното население и увеличаване на помощта за Газа

В диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е подчертал нуждата Израел да пази жителите си от тероризъм по метод, който пази цивилното население, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на Белия дом.

Байдън също по този начин " акцентира нуждата от неотложно и доста увеличение на притока на филантропична помощ за посрещане на потребностите на цивилното население в Газа ".

Съединени американски щати приканиха по-рано през днешния ден своя съдружник Израел да направи всичко допустимо, с цел да пощади палестинските цивилни в линията Газа, наранени от войната против Хамас. Макар че Вашингтон не употребява думите въздържане, деескалация или преустановяване на огъня, администрацията на президента демократ Джо Байдън е подложена на напън да се опита да повлияе на своя съдружник, като наподобява, че взема отношение към критиците, които считат репресиите на Израел за " непропорционални ", отбелязва Франс прес.

" Това, което считаме, е, че всеки час, всеки ден от тази военна интервенция израелското държавно управление би трябвало да подхваща всички вероятни ограничения, с които разполага, с цел да прави разлика сред Хамас - терористи, които са законни военни цели - и цивилни, които не са ", съобщи съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан пред CNN. " Това е съветът, който им даваме. Това им споделяме и продължаваме да го вършим на най-високо равнище ", добави той.

Съливан акцентира, че Хамас прави " всичко по силите си, с цел да изложи хората на заплаха, да ги употребява като жив щит ", само че " Израел носи отговорност да вземе нужните ограничения, с цел да прави разлика сред Хамас, която не съставлява палестинския народ, и почтените палестински цивилни ".

Съветникът добави, че Израел би трябвало също да обуздае екстремистките заселници, означи ДПА. Съединени американски щати " считат за изцяло недопустимо екстремистки заселници да правят принуждение против почтени хора на Западния бряг ", акцентира Съливан.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР