В разгара сме на сезона на пътуванията и вероятно имаме

...
В разгара сме на сезона на пътуванията и вероятно имаме
Коментари Харесай

Местата, на които всички искат да се снимат

В разгара сме на сезона на пътуванията и евентуално имаме най-малко едно планувано в идващите седмици. Възможностите да обикаляме света са все по-големи, а Европа става все по-достъпна, с помощта на нискотарифните самолетни компании и вариантите за настаняване, като Airbnb.

А при избора на дестинация все по-голямо въздействие оказва методът, по който тя е показана в обществените мрежи. Instagram е мястото, където доста хора ревизират по какъв начин наподобява дестинацията където са избрали да почиват и да се забавляват. А по-късно самите те допълват сбирката от фрагменти, като прилежно означават местоположението.

Така от Big 7 вземат решение да създадат ранглиста на най-инстаграмските места в Европа . Тя е на база хаштагове в обществените мрежи, изследване измежду почитателите им и оценка на експерти от сферата на туризма.

В нея попадат цели 50, само че ние ще се спрем на топ 10, измежду който сигурно ще си харесаме най-малко една дестинация.

1. Дубровник, Хърватия

Перлата на Адриатика, град с антична история, мястото, където са снимани редица подиуми от " Игра на тронове ". Тук има море, има забележителности, има и доста места, от които можем да създадем фотоси за стотици лайкове в Instagram. Над 2 милиона резултата зад хаштага #dubrovnik - задоволително красноречиво.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от TRAVELLING THROUGH THE WORLD (@travellingthroughtheworld) на Юли 15, 2019 в 9:18 PDT

2. Исландия

Една от най-интересните страни на света, която ни предлага многообразие от гледки, сложни за намиране другаде. Вулкани, гейзери, горещи извори, глетчери, бели нощи - всичко това наподобява супер в обществените мрежи.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от (@danielsanrise) на Юли 16, 2019 в 2:07 PDT

3. Шотландия

Шотландските планини, най-високата планина във Англия, езерото Лох Нес - гледки, които не се виждат всеки ден, само че все по-често откриваме в Instagram.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Ania (@anamarija_90_) на Юли 18, 2019 в 6:16 PDT

4. Будапеща, Унгария

В тази европейска столица местата, на които ще желаеме да се снимаме, са на всички места. Град като в приказките, който е маркиран на 11 милиона фотоси в Instagram.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от CityMap BudapestTravel guide (@citymapbudapest) на Юли 17, 2019 в 8:40 PDT

5. Котсуолдс, Англия

Малко, британско селце, в което от всеки ъгъл се открива панорама, почтена да украси някоя картичка. Освен да се разходим, тук е наложително да посетим някой от обичайните пъбове. А, и да не забравим по-късно да качим фотография в Instagram.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Craig Pratten (@craig_p67) на Юли 18, 2019 в 4:55 PDT

6. Кери, Ирландия

Малкото графство се отличава с красиви крайбрежия, планини и езера. Природните пейзажи се допълват от Националния парк Киларни, където сигурно можем да заснемем фрагменти, с които по-късно ще желаеме да се похвалим.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от The Dingle Way (@thedingleway) на Юли 7, 2019 в 9:50 PDT

7. Малта

Близка и налична Instagram дестинация. Островът е освен една от най-малките страни в света, само че и все по-предпочитана дестинация от феновете на красиви гледки, с които да попълнят профила си в обществените мрежи.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Discover Yellow (@yellowmalta) на Юли 18, 2019 в 1:51 PDT

8. Лазурният бряг, Франция

Югоизточната френска брегова линия на Средиземно море е желана дестинация от всички, които желаят да се насладят на микс от красива природа, прелестни плажове и вкусна храна.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от FLO - Photos (@flo_bvr) на Яну 18, 2019 в 9:27 PST

9. Киев, Украйна

В последните месеци Припят съумя да се трансформира в една от най-любопитните дестинации в Европа. Но украинската столица от години се радва на туристически интерес поради микса от столетия и красивите здания, пред които просто няма по какъв начин да не си създадем едно селфи.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от @justidz на Юли 9, 2019 в 9:33 PDT

10. Виена, Австрия

Още една европейска столица, която получава забележително внимание в обществените мрежи. Кафенета, дворци и стилове, преплетени в градската архитектура - за всекиго по нещо.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Wien | Vienna (@viennatouristboard) на Юли 18, 2019 в 2:29 PDT
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР