В разгара сме на криза. Криза, която вече сериозно размести

...
В разгара сме на криза. Криза, която вече сериозно размести
Коментари Харесай

Стефан Янев във ВИДЕО срещу Кирил Петков: Не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда

" В разгара сме на рецесия. Криза, която към този момент съществено размести пластовете в системата на интернационалните връзки и е на път да промени нейната логичност ", сподели във видеообръщение във Фейсбук към този момент някогашният министър на защитата Стефан Янев.

По-рано през днешния ден Народното събрание съвсем единомислещо го освободи от поста министър на защитата и избра Драгомир Заков на негово място.

Във видеото, оповестено в профила му във Фейсбук, Янев разясни, че рецесията има капацитет да докара до пагубни последствия в доста връзки - до филантропична злополука, само че също и до съществени стопански, финансови и обществени последствия, оповестява DarikNews.bg.

" От дейностите и решенията, които взимаме сега, ще зависи по какъв начин ще премине България през този сложен интервал, който ни чака. А вероятността не наподобява по никакъв начин добра. Тя не е добра и тъй като държанието на останалите политически сили в страната сега, е основано на популизъм и лансиране на прочувствени тези ", акцентира Янев.

" Вместо да се търсят работещи решения, се генерират краткосрочни политически дивиденти въз основата на страданието на хората. Но аз съм убеден, че българските жители към този момент добре се ориентират в обстановката ", сподели той и добави, че те са мъдри и няма да позволен да бъдат употребявани в пропагандни акции, в нечий интерес.

Янев изясни, че главната задача на политическото ни посланичество през днешния ден, фундаменталната отговорност на политическия ни хайлайф, е да отбрани съответно националния ни интерес.

" А националният ни интерес е това, което подсигурява свободата, сигурността и благополучието на българските жители. Това, което спомага да съхраним националната си еднаквост и държавността ни. Това, което ще обезпечи бъдеще на нашите деца ", акцентира още Янев.

Бившият боен министър беше безапелационен, че този интерес би трябвало да бъде предпазен, в това число и в многостранните формати, в които участваме, само че тези формати не следва да предопределят ползите ни.

" Те са само инструментариум и механизъм за реализирането на нашите ползи ", сподели той и акцентира, че не постоянно решенията, които се взимат в съюзни формати са верни и положителни за България.

„ Не се усещам отговорен за нищо, което съм споделил или направил. Във всичките си дейности съм се управлявал от ползите на България. Затова когато споделям нещо, знам за какво го споделям. Когато взимам решение, знам за какво го взимам. Накрая ще се обърна към министър-председателя: Уважаеми господин министър-председател, аз не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и послужвам само на родината и ще продължа да го върша “, сподели в умозаключение Стефан Янев.

Изказването на някогашния боен министър идва откакто държавното управление изиска от ръководителя на Народното събрание да свика Народното събрание на изключително съвещание на 1 март. В понеделник министър-председателят Кирил Петков свика изключително съвещание на Министерския съвет, на което бе поискана оставката на министъра на защитата Стефан Янев.

" Никой министър няма право на лична външна политика, изключително във Фейсбук. Никой министър не може да каже, че неговото оставане е функционалност на стабилността на държавното управление. Това държавно управление няма да гони непоклатимост, а верни дейности и кардинални позиции.

Мой министър не може да употребява думичката " интервенция ", вместо думичката " война ". Операция не може да се назова, когато хиляди военнослужещи от едната и друга страна към този момент са убити. Войници, които са на възраст по-малка от възрастта на моя щерка ", изясни Петков.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР