В разгара на зимата сме. Все още се налага да

...
В разгара на зимата сме. Все още се налага да
Коментари Харесай

Съвет: Шапките за комин могат да ви спасят живота

В разгара на зимата сме. Все още се постанова да се отопляваме и потреблението на всевъзможни кюмбета, печки, камини и котли на дърва и въглища, пелети и друго твърдо гориво са решение за доста хора. Но неподдържаните или непочистени комини са причина за редица пожари през зимата. Според статистиката на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " поради проблем с комините през януари са станали към 30 пожара. Това значи, че всеки ден е пламвала по една къща поради долнокачествен комин. Именно за това в тази публикация със експертите на обръщаме внимание на комините и по какъв начин подценяването на проблемите в системата за отклоняване на пушека и газовете от постройките може да се окаже сериозен риск за вашето здраве.

Коминът води в атмосферата горещи газове и пушек от печки, фурни, камини и бойлери и други горивни съоръжения в постройката. Нормалната работа на комина се базира на така наречен " коминен резултат ". Той обезпечава подемна мощ за извеждане на изгорелите газове заради по-лекия газов дирек в комина по отношение на околния въздух, споделя Венцислав Мухтаров, шеф на варненската компания " Мухтаров " ООД. По думите му, параметрите на комина би трябвало да бъдат съобразени с параметрите и спецификацията на горивната апаратура в постройката или на отоплителното тяло, чийто газове ще извежда. При жилищни здания комините би трябвало да надвишават най-високото бѝло на покрива най-малко с половин – един метър.

Правилното действие на комина е извънредно значимо за комфорта, качествената и безвредна среда в дома. Затова построяването и тяхната поддръжка би трябвало да бъде осъществено от експерти. За вярното действие на комините значима роля имат и шапките за комини. Тяхната цел е да защитят комина от нахлуване на боклуци и да предотвратят влизането на животни или птици, които гнездят или се крият в него. Това е значимо, тъй като в противоположен случай свободното прекосяване на въздуха може да бъде възпрепятствано, което би блокирало работата на комина, а от време на време това даже може да докара до пожар, който да заплаши цялата постройка, изяснява Мухтаров. Освен това някои са проектирани и направени по този начин, че да предотвратяват връщането на дим в помещението при мощен вятър, което пък предотвратява риска от задушаване или отравяне с отровни газове.

Специалистите на " Мухтаров " ООД създават шапки за комини по заложени от клиента характерни размери и стремежи вид захват, съобразявайки се с техническите характерности на постройката. Кой вид шапка за комин (с железна рама от кух профил, с жалузи, с двускатна или четирискатна форма), какъв цвят и форма е подобаващ за вашия комин, може гратис да се консултирате с екипа на " Мухтаров " ООД посредством онлайн формата за питане или на телефон 0700 70 880. А още за шапките за комини може да прочетете
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР