В разгара на западните санкции срещу Русия „Газпром“ обяви мащабен

...
В разгара на западните санкции срещу Русия „Газпром“ обяви мащабен
Коментари Харесай

„Газпром“ хвърля $20 млрд., за да стъпи на Балтийско море

В разгара на западните наказания против Русия „ Газпром “ разгласи огромен план за изход на Балтийско море, оповестява в. „ Ведомости “.

Водещото делово издание отбелязва, че от „ Газпром “ са подготвени да вложат $20 милиарда за построяването на газопреработващ комплекс в Уст – Луга, което се намира близо в Санкт Петербург.
Партньор на компанията в този план е сдружението "Русгаздобича ".

Бъдещият индустриален комплекс ще може да преработва до 45 милиарда кубика газ годишно. Той ще има съоръжения за филтриране на синьото гориво от примеси. Полученият метан ще се втечнява, с цел да може да бъде изнасян с танкери. Останалото синьо гориво ще се изнася за Стария континент посредством „ Северен поток - 2 “.

Ако предприятието на „ Газпром “ под Санкт Петербург бъде построено, то ще е втората по величина инвестиция на „ Газпром “ за последното десетилетие.
Руският газов монополист вложи $55 милиарда в газопровода "Силата на Сибир ". Последният е плануван като газотранспортна система за центровете на газодобива в иркутския и якутския регион и за износа по цялото азиатско направление. „ Газпром” и китайската компания CNPC към този момент подписаха контракт за доставките в Китай за период от 30 години в размер 38 милиарда куб. м. годишно, напомня „ Русия през днешния ден “.

Основен запас на „ Силата на Сибир” са две залежи — Чаяндинското със ресурси от 1,2 трлн. куб. м. и Ковиктинското — с 1,5 трлн. куб. м. Очаква се от Чаяндинското находище да се добиват годишно по 25 милиарда куб. м. газ и не по-малко от 1,5 млн. т. нефт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР