В разгара на търговската война между САЩ и Китай една

...
В разгара на търговската война между САЩ и Китай една
Коментари Харесай

Да продаваш ориз на големия производител в света: Една американска компания успя

В разгара на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай една американска компания съумя да преодолее глобите и напрежението в връзките сред двете страни. През юли тази година американската компания Sun Valley Rice подписа контракт, с който става първият американски производител на ориз, внасящ суровината в Китай, написа CNN.

" Беше доста мъчно да навлезем на китайския пазар, защото от години е нелегално там да се продава ориз ", показва Беци Уард, президент на националната комерсиална асоциация за ориз в Щатите.

Но през 2018 година Вашингтон и Пекин реализираха съглашение, което разрешава американски ориз да се внася в Китай. В разследване на това редица компании в Съединени американски щати получават позволение да внасят ориз в азиатската страна. Първа обаче е Sun Valley, която има и най-голяма заслуга това да се случи.

Тя е фамилна компания, учредена в Сакременто, Калифорния и пробва да влезе на китайския пазар от 15 години. " Пътувахме постоянно до Китай, с цел да проучим пазара, посещавахме търговски изложби и се срещахме с представители от бранша. Това беше принос, което направи цялото семейство. Затова, когато се отвори опцията, ние бяхме подготвени ", изяснява Кен Лагранде.

" Районите в Калифорния, където отглеждаме ориз, са със същата географска широчина като тези в Корея и Япония. Така че всички отглеждаме еднакъв тип ориз - междинни и къси зърна, какъвто е известен в китайската, японската и корейската кухня ", добавя Лагранде.

По думите му, все пак, консуматорите на ориз в Китай ще виждат разлика, откакто опитат продукцията на Sun Valley. " Той е най-високо качество и е отглеждан и пакетиран при строги екологични стандарти ", показва Лагранде.

Компанията му продава по 113 милиона кг ориз от разнородни сортове на година. В началото на есента Sun Valley ще изнесе 39 000 кг ориз от сорта Carlrose за дъщерното сдружение Shenzhen Yintuo на групата Dragon Ocean Hing Group в Китай.

Семейство Лагранде създава ориз в долината на Сакраменто от 20-е години на предишния век. Бизнесът е почнал прадядото на Кен. " Той е пресметнал, че климатът, почвата и водата са подобаващи, с цел да се отглежда сполучливо ориз ", споделя Лагранде. През годините фамилията развива своя бизнес, като стартира и да суши ориза. Така последователно се разраства до LaGrande Family Foods Group.

През 2000 година Кен и татко му плануват потребността от първокачествен ориз и се насочват към произвеждане на ориз за суши. " Sun Valley в този момент прави всевъзможни интервенции - от фермата до готовото ядене. Ние произвеждаме ориз в над 200 ферми, което съставлява 10% от отглежданото количество в Калифорния. Правим всичко - сушим го, смиламе го и го опаковаме ", споделя Лагранде.

Той обаче е наясно и с рисковите, които има при навлизането на нови пазари. Така, да вземем за пример, Sun Valley изнася своята продукция за Европейския съюз, където продължаващите проговори с Щатите доведоха до по-високи мита за суровината.

А при стъпването на още един нов пазар, какъвто е Китай, може да зародят спомагателни разноски и усложнения. " Въпреки, че сме щастливи, че можем да продаваме на Пекин, постоянно нещата могат да се трансформират и това съдействие да не продължи в бъдеще ", споделя Уард.

Лагранде има вяра, че доставките на ориз до Китай ще отворят вратата и за други американски артикули.

" Вече осъществихме първата си продажба и се надяваме доставките на американски ориз за Китай да се усилват ", отбелязва Лагранде. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР