В разгара на най-бляскавия награден сезон сме. Преди седмица се

...
В разгара на най-бляскавия награден сезон сме. Преди седмица се
Коментари Харесай

Изпълнителите, които не са печелили Грами, а заслужават

В разгара на най-бляскавия награден сезон сме. Преди седмица се вълнувахме около раздаването на филмовите Оскар, а тази неделя, 3 април, пристигна ред и на най-престижните музикални оценки - премиите Грами.

На тазгодишната гала победи Джон Батист, който завоюва пет статуетки от петте си номинации. Въпреки че джаз и ар енд би изпълнителят към момента занапред набира известност, това не му попречи да грабне оценката за албум на годината със своя We Are.

Постижение, което безспорно дава мотивиращ подтик в кариерата му и което ни кара да мислим, че можем да чакаме името му да става все по-разпознаваемо в музикалните среди.

Покрай триумфа на Джон Батист се зачудихме дали пък има музиканти, които са се трансформирали в иконични за времето си, само че по този начин и не са били удостоени със златен грамофон.

Оказа се, че такива има и за следните трима (двама реализатори и една група) бяхме изключително сюрпризирани да разберем, че не са съумели да си завлечен премия (досега).

Кейти Пери

Поп изпълнителката на шлагера " I Kissed a Girl " има впечатляващите 13 номинации, само че за целия интервал на кариерата си, която започва още през 2001 година, до момента няма нито една извоювана премия. След всички към този момент шест издадени албума се надяваме на нов, с който певицата да може да се похвали и с отличие, с изключение на с номинация.

Снууп Дог

Едно от най-разпознаваемите имена в рап музиката твори още от 1992 година Въпреки 16-те си номинации, Снууп Дог по този начин и не е печелил едно грамофонче - нещо, от което и ние сме разочаровани. Дори едвам повярвахме.

Queen

Несъмнено една от най-великите групи за всички времена. Вечните шлагери, които са основали, няма по какъв начин да изброим на пръстите даже и на всичките си крака, като единствено албумите в дискографията им са 15 на брой.

Учудващо е, че имат едвам четири номинации за Грами. Още по-невероятно ни се стори, че отличие не са получавали нито един път.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР