В разгара на лятото всички мислим за море и почивка,

...
В разгара на лятото всички мислим за море и почивка,
Коментари Харесай

Има ли тапи по пътя за Черно море?

В разгара на лятото всички мислим за море и отмора, пътуваме за уикендите или на по-дълги ваканции. Освен за времето всякога се интересуваме дали ще можем да стигнем до морето обикновено без тапи и напрежение.

На 108-ия километър на Автомагистрала " Тракия " сутринта имаше верижна злополука, която затрудни трафика за към 2 часа. Около 12 часа на обяд придвижването се осъществяваше обикновено. Всички коли са изтеглени единствено едни е останал в банкета на пътното платно, само че не затруднява придвижването.

Трафикът е извънредно натоварен. Новоремонтираният сектор на автомагистралата сред Чирпан и Стара Загора обаче, който беше пуснат за придвижване през вчерашния ден, спомогна закъснението на пътуващите да бъде обезщетено.

Специалистите от Европейския център за транспортни политики приканват да се направи експертиза в самостоятелна лаборатория за положението на асфалтовото покритие, а във връзка с маркировката - тя да се промени в незабавен порядък.

" При мерене с рефлектометър пътната маркировка е с 40 благи кандела по-ниска светлоотразително при нощната светлоотразителност и с съвсем 40% при светлоотразително за мокро време. Това значи че тази пътна маркировка не дава отговор на нормативните условия. На места износващият пласт на асфалта е доста тъничък до един сантиметър при нормативно условие сред 4 и 6 см ", изясни Диана Русинова, ръководител Европейски център за транспортни политики.

Текст: Владислав Севов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР