В разгара на лятото въздухът е пропит от разнообразни ухания,

...
В разгара на лятото въздухът е пропит от разнообразни ухания,
Коментари Харесай

Специална джаджа надушва „социално неприемливи“ аромати

В разгара на лятото въздухът е напоен от разнородни ухания, измежду които натрапчиви телесни миризми. Ако човек желае да разбере дали подлага близките на „ обонятелен тормоз”, може да се снабди със специфична джаджа, която „ надушва” неблагоуханни аромати, оповестява Стар онлайн.
Приспособлението, създадено от японската компания „ Танита”, към този момент се предлага на локалния пазар. Джаджата „ Танита ES-100” е основана върху технология за разкриване на химически съединения, които предизвикват неприятни миризми. Всичко, което потребителят би трябвало да направи, е да сложи датчика за 10 секунди наоколо до „ заподозрените” в лъчение на неприятен мирис елементи на тялото.
Устройството регистрира ароматите по канара от 0 до 10. Ако потребителят надвиши пет пункта, се поява уведомление, че миризмата му е „ обществено неприемлива”, съпроводено от сигнал за „ нужда от дезодорант”.
Алгоритмите на джаджата са в положение да отчетат и оценят равнищата на стотици субстанции, допринасящи както за приятни ухания, по този начин и за миризми на „ умора”, „ възрастен човек” или „ отвратително тежък парфюм”.
Компактното устройство е с размери 94 на 52 на 25 мм и тежи 60 грама без акумулатори. Джаджата може да извърши 2000 регистрирания, преди да се наложи промяна на патрона й.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР