В разгара на лятото - как да предпазим дома си

...
В разгара на лятото - как да предпазим дома си
Коментари Харесай

Как да предпазим дома си от кражби, докато сме на почивка

В разгара на лятото - по какъв начин да предпазим дома си и себе си от обири, до момента в който сме на отмора.

" Няма растеж на домовите обири. За първите 6 месеца на тази година има регистрирани 1803 домови кражни на територията на цялата страна. За съпоставяне за същия интервал на предходната година са 2501 ", съобщи пред Българска национална телевизия инсп. Росен Белишки, " Криминална полиция ", ГДНП

По думите му крадците работят по обичайните схеми - търсят жилища, които не самичък обезопасени, търсят информация за жилища, в които се съхраняват по-големи парични суми и полезности.

" Крадците авансово оглеждат, могат даже да позвънят на входната врата, с цел да видят дали някой ще им отвори, звънят на съседите, с цел да са сигурни, че няма да ги тормозят съседи. През летните месеци отворените порти и прозорци са огромен проблем, тъй като могат елементарно да обхванат през тях. Дограмата също се преодолява елементарно, в случай че не е предпазена. Трябва добре да обезопасим дома си - железна врата и съществени заключващи механизми, райбери за дограма, осведомителната сигурност също е значима ", сподели още инсп. Росен Белишки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР