В разгара на лятото и сезона на отпуските изборът на

...
В разгара на лятото и сезона на отпуските изборът на
Коментари Харесай

Как да изберете подходящия слънцезащитен продукт за вас

В разгара на лятото и сезона на отпуските изборът на артикул за отбрана на кожата от увреждащото влияние на слънчевите лъчи е от първостепенна грижа. Слънцезащитните артикули защищават кожата освен от мъчително изгаряне, само че и от прибързано стареене, петна, бръчки, рак на кожата, слънчева алергия. Важно е да бъде определен вярно – съгласуван с вида кожа и с самостоятелните особености. Ще ви помогнем да се ориентирате измежду морето от артикули и да изберете най-хубавия за вас.

Слънцезащитен артикул съгласно вашия фототип

Притежателките на извънредно светла кожа, обсипана с лунички – келтски вид – се нуждаят от висок фактор – 50+. Този вид кожа е най-чувствителна към слънцето и най-предразположена към изгаряне и рак и се нуждае от сигурна отбрана. Северният вид кожа също е светла и се нуждае от фактор 30. Притежателите на този вид имат руса или кестенява коса. От по-ниски равнища на отбрана се нуждаят хората със разбъркан вид кожа с тъмна коса – 15 фактор и тъмната кожа, която съвсем не изгаря, бързо прави загар и може да бъде предпазена с невисок фактор – 6.
 5 аргументи да не употребявате слънцезащитния артикул, останал от предходното лято 5 аргументи да не употребявате слънцезащитния артикул, останал от предходното лято
Използването на слънцезащитен артикул е наложително. Всяка година дамите се отдават на извършване на покупки на нов бански, с цел да наподобяват зашем...

Слънцезащитен артикул съгласно вида кожа

Съобразете се с вашия вид кожа – суха, мазна, сензитивна, смесена при избора на артикул. Сухата кожа ще ви бъде признателна, в случай че се спрете на олио. Мазната понася добре артикули, които не запушват порите. Страдащите от слънчева алергия би трябвало да изберат артикул с висок фактор, предопределен особено за кожа, предразположена към алергични реакции от слънцето.

Прочетете текста на опаковката

Изберете артикул с широкоспектърна отбрана, който защищава кожата и от UVB, и от UVA лъчи. Първите са тези, които провокират изгарянето, а вторите състаряват кожата и я покриват с бръчки и пигментни петна.
 Как вярно да се предпазваш от слънцето? Как вярно да се предпазваш от слънцето?
Дейностите навън са жизненоважна част от лятото и без тях ваканциите ни не биха били същите!  Но доста пъти тези действия ни...

Съобразете избора си с държанието си на плажа и навиците си

Обичате да се излежавате под слънчевите лъчи в най-горещите часове на деня, макар рекомендациите на кожните лекари да не го вършиме? Прекарвате огромна част от времето във водата? Мокрите се постоянно? Имате потребност от водоустойчив артикул с висока отбрана без значение от вида ви кожа. Може да изберете по-нисък фактор, в случай че се излагате на слънце единствено заран до 10 часа и вечер след 18. Ако плажувате сами и няма кой да намаже гърба ви, изберете артикул,който се впръсква и не се нуждае от размазване. Спреят е комфортен за независима приложимост и защищава самия артикул – няма заплаха пясък, бактерии да попаднат в него за разлика от крема в тубичка.

Какво друго да не пропускате?           

Не пропускайте да погледнете периода на валидност. Старият артикул освен не защищава кожата, само че и я поврежда я. Помнете и че продуктът би трябвало да се използва до 12 месеца след отваряне. След което се изхвърля. Нанасяйте задоволително количество толкоз постоянно, колкото е посочено на опаковката, с цел да съхраните здравето и хубостта на кожата си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР