В разгара на летния туристически сезон спасители за поредна година

...
В разгара на летния туристически сезон спасители за поредна година
Коментари Харесай

Спасители пак искат плажна полиция: Туристите не спазват правилата, опасно е

В разгара на летния туристически сезон спасители за поредна година сигнализират за дисциплината на плажуващите. Оказва се, че почиващите всеобщо не съблюдават рекомендациите и флаговата сигнализация.

Росина постоянно посещава Варненския плаж. Споделя, че постоянно вижда проблеми с дисциплината на летовниците. „ Аз почти съм всеки ден на плажа и мога да настоявам, че хората не се преценяват с нищо - нито с чистотата на плажа, нито със сигнализацията ”, споделя Росина Минкова.

Потвърждава го и Стоян, който също е ставал очевидец на плажуващи, които не съблюдават разпоредбите. „ Ако не се съблюдават разпоредбите - какъв плаж ще бъде? Но като виждам, не се съблюдават ”, споделя Стояно Стоянов.

А всичко това несъмнено затруднява работата на спасителите.

„ Инцидентите в морето стават все по-често и се постанова да оказваме помощ на повече хора с всяка минала година. По-често има хора, които са пили алкохол и идват от бара. Те са малко по- несъобразителни с вълните, с дънните ями, когато има. Молим ги, свирим им да излязат, само че те ни отхвърлят и много постоянно се е случвало такива хора, на които свирим няколко пъти, след някоя друга минута да влизаме, с цел да ги спасяваме ”, споделя Добрин Добрев.

Не са изключение и сериозните спорове на плажа. „ Груби думи са ни изричали и са ни налитали на пердах ”, споделя Добрев.

Именно по тази причина водните гардове за следващ път сигнализират:

„ Нашия зов е да има плажна полиция по Черноморието. Българинът схваща от санкции и когато му се направи една глоба, по тази причина, че влиза на червен байрак, мисля, че ще стартират да бъдат по-внимателни ”, споделя Добрев.

А до тогава, всичко остава на съвестта и културата на плажуващите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР