В разгара на летния сезон средно между 30 и 50%

...
В разгара на летния сезон средно между 30 и 50%
Коментари Харесай

Плодовите напитки са поскъпнали между 30 и 50%

В разгара на летния сезон приблизително сред 30 и 50% скочиха цените на натуралните сокове, студените чайове и фрешовете. Това откри инспекция в комерсиалната мрежа у нас. Производителите също признаха за нарастването на цените.

Антоанета Живкова е майка на две деца, които обичат натурални сокове. Всеки ден изпиват по един още на входа на парка, в който се разхождат. " Обичат, само че в последно време цените скочиха, за сметка на качеството. От 0,70 лева на 1,50 лева мисля, че е забележителна разлика. Увеличението е даже двойно ”, споделя тя.

В жегата едни от най-търсените питиета са точно натуралните сокове, студените чайове и фрешовете от прясно изцедени плодове. Невена Райкова е продавач. Тя изяснява, че растеж в цената на соковете има и то с към 30-40%.

Проверката открива, че най-масовите сокове са поскъпнали сред 30 и 50%. Така, да вземем за пример, дребната разфасовка от 200 мл от 0,60 лева към този момент се търгува за 90 стотинки. Литър кутия от 2.40 лева към този момент се продава сред 3,20 и 4,00 лева в другите магазини, съобщи.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР