В разгара на летния сезон плажовете по Южното Черноморие са

...
В разгара на летния сезон плажовете по Южното Черноморие са
Коментари Харесай

Нова екзотична такса по Черноморието: Запазване на чадър

В разгара на летния сезон плажовете по Южното Черноморие са препълнени с летовници. Подобен напор има от към 10 дни. Цената на комплект плажни такъми в Поморие това лято е 15 лв.. Туристи обаче признават, че постоянно заплащат спомагателната " такса " от 5 лв., с цел да си резервират място " на първа линия ".

" Тази година има огромен интерес към Българското Черноморие. Самият факт, че тази година сме закупили към 500 спомагателни шезлонга, е сладкодумен ", разяснява концесионер на Северния плаж в Приморско Любомир Николов, предава bTV.

Заради напора обаче се стига до там, че възмутени туристи изпращат видеа до медиите, в които се твърди, че след възнаграждение избавител освобождава един от най-близо разположените до брега чадъри за клиент. Още в 7:00 сутринта първите редове са непокътнати с хавлии.

" Питах спасителя кой е поставил тези хавлии, къде са хората, а той ми отговори, че ще дойдат по-късно. Аз също желая тук, с дребни деца съм, пристигам рано сутринта, само че всичко е заето ", жалва се Александър Занин, който е пристигнал от Русия. Спасителите обаче настояват, че летовниците идват по изгрев слънце, с цел да си запазят хубави места, и сходна процедура не съществува.

От Министерството на туризма оповестяват, че не са получавали сходен сигнал, само че дават обещание да назначат инспекция по случая.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР