В разгара на летния сезон част от Варна потъна в

...
В разгара на летния сезон част от Варна потъна в
Коментари Харесай

Варненци излязоха на протест, заради проблема с отпадъците в града

В разгара на летния сезон част от Варна потъна в отпадъци. На доста места в морската столица контейнерите преливат от боклуци.

Пълните контейнери, разпилените боклуци край тях и непоносимата миризма могат да се видят в разнообразни елементи на Варна.

Като митинг поради обстановката със сметосъбирането, тази заран няколко жители направиха флашмоб, носейки боклуци пред общината. Акцията им приключи с актове за замърсяване.

От общината оповестиха, че са установени пропуски в сметоизвозването в регионите " Одесос " и " Приморски ". От началото на годината сметопочистващата компания е санкционирана с общо 118 хиляди лв..

" Не я оправдава това, че туристопотокът и популацията се е нараснало. Те трябваше, както са били предизвестени, да създадат една метаморфоза ", сподели Тодор Колев, шеф на дирекция " Екология ".

Част от казуса се дължи и на жители, които изхвърлят нерегламентирано боклуци.

" Лично няколко пъти съм бил очевидец на това по какъв начин съдът е празен, а торбичката се хвърля, минавайки край съда, се хвърля една торбичка с боклуци и се продължава ", добави Тодор Колев пред btv.

От общината увериха, че ще засилят контрола. Започват всеобщи инспекции на екипи с общинска полиция и нарушителите ще бъдат глобявани.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР