В разгара на четвъртата вълна на Ковид-19 у нас, естрадната

...
В разгара на четвъртата вълна на Ковид-19 у нас, естрадната
Коментари Харесай

Мая Нешкова поиска от Светия синод общ молебен за коронавируса

В разгара на четвъртата вълна на Ковид-19 у нас, естрадната певица Мая Нешкова изпрати отворено писмо до Светия синод. В него тя прикани за всеобщ молебен за здраве.

Жената, изпяла емблематичната ария " Рожден ден ", споделя за дните, в които се е борила с Ковид-19, дружно със брачна половинка си. Разболяват се предходната година по време на едни от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер и Рождество Христово.

" Два пъти вървях до незабавното. В мен остана чувството, че страхът е най-страшен в тоя миг, когато боледуваш, тъй като някак си вирусът става доста мощен в теб, а ти самият ставаш доста слаб и сякаш му даваш почва да пораства повече. Пожелавам на всички, които се срещат с него, да не се опасяват, просто да преминат през него ", сподели Нешкова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Тя призна, че не желае да се връща към дните с заболяването. Но в последна сметка цялото й семейство е изкарало вируса.

" Мислех си, че е подбив работа, но беше много тежко. Симптомите ми бяха липса на аромат, температура, не знаеш къде се намираш. Не знаеш на кой свят си, нямаш вкус, само че това са провокациите към човечеството. Крепяла ме е вярата, любовта към хората ", показа композиторът Кирил Икономов.

Точно поради вярата, в този момент Мая Нешкова и Кирил Икономов желаят да вдъхнат вяра на българите в тези тежки времена и изпратиха отворено писмо до Светия Синод за общ молебен с изнасяне на чудотворни икони при нескончаем камбанен звън.

" Нашата задача и нашата молба е в един и същи час да се състои в цяла България, във всеки един град, във всяко едно село, във всяка една паланка. В един и същи час, без значение българите в коя точка се намират. А когато стартира молитвата в България - всеки един да спре, да възпламени свещ и всеки да насочи своята молитва към бога ", добави Икономов.

Мая Нешкова и брачният партньор ѝ имат вяра, че когато камбаните зазвънят дружно в цялата страна, ще се случи знамение, тъй като същинският звук " Ла " зазвучава точно от църковните камбани и се приема за божествения звук.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР