В Районния съд в Асеновград започна делото срещу 11-те подсъдими

...
В Районния съд в Асеновград започна делото срещу 11-те подсъдими
Коментари Харесай

В Асеновград започна делото срещу 11-те подсъдими за побоя над спортисти

В Районния съд в Асеновград стартира делото против 11-те подсъдими за побоя над спортисти. Мъжете са упрекнати в безчинство, осъществено с особена смелост и цинизъм, отправяне на закани за ликвидиране и нанасяне на телесни повреди. В края на юни с поредност от митинги хората желаеха обективни санкции и повече сигурност в града.

В момента ситуацията пред съда в Асеновград е спокойна, няма митинги, макар че доста от околните и роднините на подсъдимите са се събрали тук.

При изключителни ограничения за сигурност протича сега делото. Провежда се разпоредително съвещание по променения углавен кодекс. В него седем от подсъдимите желаеха по-леки ограничения за неотклонение, останалите четирима към този момент са освободени от ареста против парични гаранции.

Защитниците им акцентираха, че задържането им повече от пет месеца, към този момент се е трансформирало в принуда. Част от юристите отхвърлиха разновидността за кратко правосъдно разследване, петима от подсъдимите пък желаеха съглашение с прокуратурата.

Някои от потърпевшите се причислиха като частни обвинители и направиха цивилен искове за общо 60 000 лева Въпреки че делото към този момент беше връщано в прокуратурата за процесуални нарушавания, в този момент още веднъж част от юристите желаеха това. Прокурорът бе безапелационен, че обвиняванията са прецизни.
 Венелин Савов, прокурор: Всички имат обвинявания за квалифицирано безчинство, двама имат и за закана за ликвидиране, други двама за междинна телесна щета породена по хулигански подбуди. Дори и за хулиганството плануваното наказване е до пет години отнемане от независимост Това че някой е лежал пет месеца в ареста не значи нищо. Джанай, майка на арестуван: Които са отговорни, дано си изтърпят наказването, само че и доста почтени хора има измежду тях. Живко Чепишев, юрист на трима от упрекнатите: Считаме изрично, че са нарушени правата. Ако погледнете в България, в случай че намерите някакво друго сходно дело за такива хулигански подбуди задържане под стража толкоз време, няма по какъв начин да стане. Румен Руменов, юрист на Исмет и Костадин: Обвиненията им са несериозни и неточни. Най-напред написа, че са газили хората с коли, а по-късно написа, че са хвърляли камъни и са викали, псували. Аз не мога да схвана кое от двете. Йордан Тодоров, татко на две от потърпевшите деца: Очакваме оптимални присъди. Това, което приказват за безчинство - за мен това не е безчинство. Това беше опит за ликвидиране. Тия 150 индивида са проведена престъпност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР