В Районната прокуратура в Стара Загора е образувано досъдебно производство

...
В Районната прокуратура в Стара Загора е образувано досъдебно производство
Коментари Харесай

Прокуратурата образува досъдебно производство за избягалия сириец от затворническо общежитие

В Районната прокуратура в Стара Загора е формирано досъдебно произвеждане за бягството на пандизчията, който излежава присъда в Затворническо общежитие от открит вид към пандиза в града.

Мъжът е избягал от външен обект, на който работел, през вчерашния ден към 14.00 ч. Според наши източници прокуратурата е известена през днешния ден на обяд и незабавно е формирано досъдебно произвеждане.

На брифинг в Стара Загора беше обявено, че е основан спешен щаб, известени са Групово дело " Изпълнение на наказванията ", Министерството на правораздаването и Министерство на вътрешните работи. Още през вчерашния ден лицето е оповестено за общодържавно търсене. Не съществува никакъв риск за жителите и управляващите се надяват в най-скоро време лицето да бъде открито и арестувано. Прокуратурата е известена и е формирано досъдебно произвеждане.

" Определен е като лице със междинен към невисок риск на прояви, като му е разрешено да работи на въпросния обект непринудено и неплатено. Според данните, откогато е в България работи като коафьор и имал фризьорски салон в Харманли. Той не е избягал, а се е отклонил ", сподели Мария Павлова - зам.-министър на правораздаването.

По случая се прави инспекция и се ревизират видеозаписите от охранителните камери.

Мъжът е излежавал присъда за трафик на мигранти в затворническото общежитие от открит вид към пандиза в Стара Загора. Той е от сирийски генезис, само че има българско ЕГН.

Преди няколко дни е бил на дело в София, където е схванал, че го грозят още присъди за сходна активност. Вероятно това е претекстът му да избяга.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР