В Районната избирателна комисия във Враца продължават да получават сигнали

...
В Районната избирателна комисия във Враца продължават да получават сигнали
Коментари Харесай

Почна се: В РИК валят сигнали за нарушения в изборния процес във Враца

В Районната изборна комисия във Враца не престават да получават сигнали за нарушавания в изборния развой, заяви представителят Красимир Колев.
„ Те са главно от политически субекти. Жалбите са доста неконкретни и ние се затрудняваме да вземем решение по тях “, сподели Колев.
Няма съответни обстоятелства и лица, разказани в жалбите, което затруднява работата по определяне на казуса и взимане на решение.
„ Ние нито можем да се обърнем към съответен човек, който е открил това нарушаване, тъй като жалбите се подават от други лица, а не от тези, които са ги открили “, добави Красимир Колев.
Има постъпила тъжба за възрастен човек в града, който е дал своя вот машинно и е изтеглил картата от устройството, при което машината е спряла да работи за към 25 минути. На мястото е извикан механик, който е отстранил казуса и работата на машината била възобновена.
Има постъпили сигнали за пропаганда посредством персонални фейсбук страници, което не е нарушаване за закона.
„ Това не е нарушаване, не можем да направляваме частната благосъстоятелност, надлежно фейсбук профилите са персонални и там може да си публикуваш своето мнение и мнение “, съобщи Колев.
Той посочи, че все още в област Враца няма данни за неработещи машини за гласоподаване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР