В Районна прокуратура - Стара Загора е образувано досъдебно производство

...
В Районна прокуратура - Стара Загора е образувано досъдебно производство
Коментари Харесай

Нова злополука в Арсенал - пострадал е мъж

В Районна прокуратура - Стара Загора е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по чл.134, ал.1, т.2 от Наказателния кодекс – за това, че на 04.01.2024 година в 23,55 ч. в Завод 3, завод 140 на цех „ Арсенал " АД в Казанлък, на М.А., на 47 година, е породена междинна телесна щета заради неведение или заради немарливо осъществяване на занимание или друга правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха, оповестяват от прокуратурата.

Извършен е оглед на местопрестъпление, като първичната констатация за повода за настъпване на случая е самозапалване на барут. По време на работа с барутна примес на вал-машина е зародило възпламеняване без гърмеж. М.А. е потърпевш и е с изгаряния - втора степен, в региона на лицето. Той е бил откаран за оказване на здравна помощ и е настанен за лекуване в хирургично поделение в болница в Стара Загора. Няма заплаха за живота му. В помещението не е зародил пожар и не са породени материални вреди.

Извършват се дейни дейности по събиране на доказателства. Предстои назначение на съдебномедицинска експертиза и техническа експертиза за определяне повода за настъпване на случая, както и разпити на очевидци. Срокът за следствие е двумесечен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР