В Районен съд - Варна през 2022 г. новообразуваните дела

...
В Районен съд - Варна през 2022 г. новообразуваните дела
Коментари Харесай

116 дела за домашно насилие над деца е разгледал Варненският окръжен съд за 1 година

В Районен съд - Варна през 2022 година новообразуваните каузи са съвсем 22 500. Съдът остава измежду натоварените първоинстанционни съдилища, като прегледаните каузи през отчетния интервал са над 26 600. Стабилни са индикаторите за качеството на  постановените правосъдни актове и за  приключването на делата в къси периоди, като 84% от всички свършени каузи са завършени в 3-месечен период. Това оповестиха от пресценъра на съда за Varna24.bg.

През 2022 година, след премахването на противоепидемичните ограничения, бе обновен естествения темп, размерите на работа и нормалния поток от гости в правосъдната постройка – средномесечно сред 12-сет и 15-сет хиляди души.

В Гражданско поделение на съда са постъпили нови  17 067 каузи.       

Значителен растеж има при делата за отбрана от домашно принуждение. Те са 303 бр., като 116 от тях са прегледани от профилираните сформира и касаят случаи на домашно принуждение над деца. 

 

За разлика от преди 10 години, когато приблизително в съда са постъпвали по към 1000 бракоразводни каузи, в последния 3-годишен интервал няма основна динамичност като приходи – средногодишно бракоразводните процеси са към 800. Трайна остава наклонността на по-висок % на разводите по взаимно единодушие, по отношение на делата за бракоразвод и нищожност на брака.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР