В Районен съд - Провадия се проведе Ден на отворените

...
В Районен съд - Провадия се проведе Ден на отворените
Коментари Харесай

Районен съд - Провадия възстанови традицията Ден на отворените врати

В Районен съд - Провадия се организира " Ден на отворените порти “, с което се възвърне тази традиция за съда, оповестиха от пресцентъра на Варненския областен съд.  

На събитието участваха възпитаници от IX клас, с профили " Хуманитарни науки “ и " Компютърна графика “ от СУ " Димитър Благоев “, гр.Провадия, както и техни преподаватели.

Председателят на Районен съд - Провадия – арбитър Десислава Петрова, арбитър Никола Дойчев и прокурор Тихомир Тихов от районна прокуратура – Варна – Търговско отделение – Провадия срещнаха учениците какви типове каузи се преглеждат в районните съдилища. След изнесената презентация, магистратите отговаряха на въпроси на учениците. Внимание беше обърнато на тематиката за наказателната отговорност на малолетните, рисковете при приложимост на разнообразни опиати и други, които откровено вълнуваха децата. Същевременно младежите бяха посъветвани да се интересуват какви са техните права, по какъв начин да ги потърсят и защитят. 

Служител от съда - Ралица Иванова срещна учениците с длъжността на правосъдния деловодител.

Провеждането на Деня на отворените порти е част от осведомителната акция на Висшия правосъден съвет под наслов " Открито за правосъдната власт “, с която се цели реализиране на по-добра осведоменост за работата на правосъдната система, повишение на правната просвета на жителите и подсилване на доверието на обществото в българското правораздаване.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР