В Районен съд-Пловдив започна съдебният процес срещу близнаците Валентин и

...
В Районен съд-Пловдив започна съдебният процес срещу близнаците Валентин и
Коментари Харесай

Започна съдебният процес срещу близнаците от Цалапица

В Районен съд-Пловдив стартира правосъдният развой против близнаците Валентин и Борислав Динкови, упрекнати в персонално укривателство и подкрепяне на посочения за палач на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица Рангел Бизюрев.

Час преди началото на съвещанието близки на убитото момче стачкуваха пред постройката на прокуратурата и пред Съдебната палата. Искането им бе да бъде изчакано завръщането на Бизюрев, а близнаците да бъдат упрекнати в съучастничество в убийството, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Магистратите взеха решение делото да се гледа по общия ред, а не както искаше отбраната на братята по съкратената процедура. Така след екстрадицията от Дания на главния обвинен Рангел Бизюрев същият ще може да бъде разпитан като очевидец. Той беше задържан в Дания в края на ноември предходната година след четиримесечно търсене.

В началото на правосъдното съвещание юристът на братята изиска съдът да си направи отказ, само че настояването беше отхвърлено. Пред публицисти бранителят уточни, че близнаците признават виновност за персонално укривателство.

Следващото съвещание по делото е планувано за 26 март.

Смъртта на 24-годишния Димитър Малинов е настъпила вследствие на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли към 22:30 часа. Тялото му е открито заровено на към километър от мястото, на което последно е бил забелязан. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР