В Районен съд Пловдив стартира дело срещу мъж, заплашил да

...
В Районен съд Пловдив стартира дело срещу мъж, заплашил да
Коментари Харесай

Мъж плаши с разстрел хлапета заради пиратка

В Районен съд Пловдив започва дело против мъж, заплашил да изпозастреля трима малолетни като кучета поради пиратки.

И.Т.Ч. ще дава отговор за това, че на 12.01.2020 година е отправил закана за ликвидиране на малолетните Д.Н.С., С.С.М. и М.П.М. които минавали около къщата му и хвърлили пиратка, която попаднала на терасата.

В стаята, към която е терасата, спяло двугодишното дете на обвинения.

От възпламеняване на пиратката детето се събудило.

Ядосан обвиненият взел револвер и фенер, и излязъл на улицата пред къщата, извикал на момчетата да спрат и като отишъл при тях насочил оръжието към главите им, като ги заплашил с думите: „ Ще ви изпозастрелям всичките като кучета “.

Накарал ги да покажат наличието на джобовете си, с цел да види кой има пиратки, като от самото начало револверът бил ориентиран към главите ту на едно, ту на друго от децата.

Към тях се доближили още две момчета, като същите дейности обв.И.Т.Ч. насочил и към тях.

Едно от  потърпевшите момчетата споделило, че минути преди тях пред къщата минали други младежи и  обвиненият бегом се отправил към указаната посока.

Тогава и петте деца си тръгнали, като някои тичали до жилищата си, други минали по заобиколен път, защото били доста уплашени.

И.Т.Ч. е упрекнат и за нелегално владеене на огнестрелно оръжие – 1 брой сигнално-газов револвер, марка EKOL Viber с демонтиран ограничаващ детайл – втулка, което разрешава изстрелването на твърди тела и според чл.4, ал.3 от ЗОБВВПИ е избран като огнестрелно оръжие.

Делото е планувано в разпоредително съвещание.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР