В Районен съд Пловдив продължава делото срещу ученик, прострелял с

...
В Районен съд Пловдив продължава делото срещу ученик, прострелял с
Коментари Харесай

Стрелба за девойка в училищен двор

В Районен съд Пловдив продължава делото против възпитаник, прострелял с газов револвер противник за сърцето на момиче в учебен двор след свада.

Подсъдим по делото е М.В.Д.-С. от Пловдив, упрекнат за това, че на 09.04.2017г. е прострелял с газов револвер в лявото слепоочие И.И.Ч.

Причинената телесна щета е избрана като лека.

Инцидентът е станал късно вечерта на 09.04.2017г. в двора на учебно заведение Стоян Михайловски в Пловдив, след скандал за момиче.

Подсъдимият и потърпевшият се уговорили в обществената мрежа къде и по кое време да се срещнат, с цел да изгладят спора сред тях, извикали и свои другари.

В двора на учебното заведение обаче потърпевшият отишъл самичък, не се стигнало до физическа разпра и дори  се отказал да обяснява връзките си с подсъдимия.

Когато И.И.Ч. си тръгвал, подсъдимият извадил газовия револвер и по думите на очевидци, създал няколко изстрела, един от които уцелил слепоочието на момчето.

На подсъдимия е повдигнато и второ обвиняване, за това, че на същата дата 09.04.2017 година е държал огнестрелно оръжие – модифициран револвер „ Зораки “ 917 В, диаметър 9 мм, и 3 броя саморъчно доработени патрони без да има за това съответно позволение.

Съдия по делото е Теофана Спасова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР