В Районен съд Пловдив най-после тръгва делото срещу Георги Георгиев,

...
В Районен съд Пловдив най-после тръгва делото срещу Георги Георгиев,
Коментари Харесай

„Красавицата и Звяра“ – в Районен съд днес

В Районен съд Пловдив най-сетне потегля делото против Георги Георгиев, който е упрекнат за нарязването с макетно ножче на ученичката Дебора Михайлова и остригването й предишното лято в Стара Загора.

Съдия-докладчик е Десислава Порязова, откакто старозагорските магистрати си направиха отказ и никой не пожела да поеме отговорността по случая „ Дебора “ с претекст да не бъдат упреквани в пристрастност и контакти със страните.

Случаят е от август предходната година, а Георгиев и юристите му оспорват обвиняването напълно като настояват, че не той е причинителят на тежката подигравка.

Тезата им стъпва върху неналичието на ДНК и отпечатъци от Георгиев на мястото на престъплението.

Полицията обаче е събрала данни както от мобилното му устройство, показващи че е бил в жилището на Дебора в точното време, посочено от нея, както и колата, с която е докаран там и след това – взет.

Прокуратурата призна, че служителите на реда са създали доста пропуски при първичния оглед, в това число не са търсили отпечатъци от обвинения, само че това не води до оневиняването му.

Георгиев ще дава отговор по 3 обвинявания.

Първото обвиняване е  за това, че за интервала от април 2023 година до 25.06.2023 година в Стара Загора и в Казанлък, в изискванията на продължавано закононарушение се е заканил с ликвидиране на Дебора Михайлова.

Второто обвиняване е за това, че на 26.06.2023 година в Стара Загора в стая от апартамент остригал част от косата на Дебора, в региона на лявата половина на главата й с електрическа машинка, като преди този момент й нанесъл юмручен удар в лицето.

Третото е за това, че на 26.06.2023 г.  в Стара Загора, с особена свирепост, посредством нанасяне на удар с пестник в региона на главата и посредством нанасяне с черен макетен нож на 18 на брой порезни рани, предизвикал на Дебора Михайлова двустепенна междинна телесна щета.

Момичето получава черепно мозъчна контузия, изразяваща се в сбирка на кръв под паяженовидната обвивка на мозъка, мозъчен оток и мозъчна травма, и е с краткотрайна заплаха за живота. Освен това елементи от тялото й са обезобразени с макетния нож на обвинаемия.

Престъплението е осъществено по изключително непосилен за потърпевшата метод.

Делото е планувано в разпоредително съвещание от 13:30 часа в зала 12 на районен съд – Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР