В Районен съд – Бургас са образувани и разгледани 31

...
В Районен съд – Бургас са образувани и разгледани 31
Коментари Харесай

Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти

В Районен съд – Бургас са формирани и прегледани 31 наказателни каузи за незаконно подкрепяне на чужденци да обитават в страната в нарушаване на закона, от началото на годината до 30 септември 2022 година Съдът е открил 1 152 трафикирани лица в проучвания интервал. 28 са постановените присъди с наказани лица по тях. Оправдани няма. 77 са взетите ограничения за неотклонение по отношение на обвинени лица за незаконно подкрепяне на чужденци, като от тях 71 обвинени са арестувани под стража, оповестиха от Районен съд – Бургас.

" Делата за противозаконен трафик в Бургаския областен съд, който управлявам, доста усилват своя брой през последните месеци. Тази притеснителна наклонност в страната като цяло, се отразява на по- огромната натовареност в работата на моите сътрудници – наказателни съдии. Съдът правораздава интензивно, само че главния проблем пред гаранцията на човешките права е неналичието на задоволителна идентификация на съдените лица ", разяснява ръководителят на Районен съд – Бургас, Евгени Узунов.

Съдиите от Районен съд – Бургас са разпитали 365 обвинени лица и очевидци по каузи за незаконно подкрепяне на чужденци да обитават в страната в нарушаване на закона, от началото на годината до 30 септември 2022 година Само за последния регистриран м. Септември разпитите са 132. От 31 наказателни производства от общ темперамент със същия предмет на следствие, 21 каузи са завършили със съглашение. От 28-те наказани трафиканти от съда, 18 са български жители, 8 чужденци и двама с двойно поданство. От арестуваните под стража 71 лица към 30 септември 2022 година, 44-ма са непознати жители.

Районен съд – Бургас е наложил санкции в размер на 64 250 лева по делата за противозаконен трафик на мигранти, както и редица конфискации във визирания интервал.

Административният началник на Районен съд – Бургас регистрира висока натовареност в работата на съдиите и правосъдните чиновници на институцията. " Съдът противодейства със силата на закона на този отрицателен международен развой, който заплашва всички нас като общество. Отправяме институционален и публичен зов към всички съпричастни към активността за полагане на оптимални старания за гаранция на персоналните и публичните права и цялост ", сподели съдия  Узунов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР