В района на Югоизточна Европа и на Балканитени чака един

...
В района на Югоизточна Европа и на Балканитени чака един
Коментари Харесай

Гответе се, същинското лято идва в края на седмицата

В региона на Югоизточна Европа и на Балканите ни чака един интервал на същинско лято с повишаващи се дневни температури.

На доста места в низините на България от събота нататък, изключително в понеделник, ще забележим температури от порядъка на 38-39 градуса по поречието на река Дунав, в източна Тракия също ще има горещи часове, изключително следобяд.
 
 iStock/Getty Images

 
Дневните температури ще се покачват последователно с по два-три градуса . Сутрините към момента са хладни, тъй като атмосферата е изстинала след тези стихии през уикенда, провокиран от циклона, пристигнал от Румъния, носещ леден вятър.
 
 iStock/Getty Images-->

След изтеглянето този циклон, който към този момент е в Украйна и се разсейва, времето на Балканите ще бъде устойчиво в идващите 10-15 дни . Условията ще са подобаващи за море, планина и въобще за действия на открито .

Тъй като ще стане много горещо, хората би трябвало да си напомнят главните рекомендации за сходни температури, тъй като юли месец нямаше рекордни горещини - да се пият течности, да се носят шапки и по-широки и светли облекла.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР