В района на село Боснек има данни за множество катастрофи.

...
В района на село Боснек има данни за множество катастрофи.
Коментари Харесай

Богдан Милчев: Отдавна алармираме, че предстои второ Своге

В региона на село Боснек има данни за голям брой произшествия. Това сподели за NОVА специалистът по пътна сигурност Богдан Милчев. По думите му единствено за предходната година е имало верижна злополука с рейс със починали.

„ Имаме информация, че този път не е автомагистрала, а скоростен път. Проблемът не е единствено това, а дефицитите в пътната ни система, които водят до неточности. Транспортната система у нас не дава отговор на минималните условия за сигурност”, изясни той. Според Милчев 50 % от маркировката у нас не дава отговор на нормативните условия, което единствено по себе си е причина водачите да се уморяват по-лесно и да позволяват повече неточности.

„ От години сигнализираме, че ще се стигне до следващ случай, като този в Своге. Апелирам неотложно да се образуват екипи и работни групи с специалисти, поради случая на Автомагистрала „ Струма”. Ние самите ще го създадем, като ще ни би трябвало най-малко седмица с цел да имаме съответни данни”, добави той.

За последните четири години над 1000 са потърпевшите или починали чужденци в България при пътни произшествия, разяснява Милчев.

Техническа нередовност би могла да е евентуалната причина за самозапалване на рейса, сподели още специалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР