В района на Несебър е бил открит още един боеприпас,

...
В района на Несебър е бил открит още един боеприпас,
Коментари Харесай

В района на Несебър е бил открит още един боеприпас

В региона на Несебър е бил открит още един арсенал, излишък от войната в Украйна. По публични данни на ВМС в 13:10 часа в петък е подаден сигнал от риболовен транспортен съд РК-29, който е забелязал на четири километра югоизточно от град Несебър, плаващ по повърхността на водата обект, наподобяващ ракета. 

Веднага е уведомена дежурната работа на Главна дирекция “Гранична полиция ”, която предава сигнала на Военноморските сили. Търсенето на обекта е предоставено на корвета „ Решителни “ от състава на Военноморските сили, която го открива и подвига на борда си в 16:05 часа.

По същото време плавателният съд се намира в намерено море като част от учението “Бриз ”, което се организира в териториални води. Обектът е избран като стартови мотор на зенитна управляема ракета „ Панцер-1С “, каквато бе открита на брега край Поморие. По данни на Военноморски сили откритият снаряд не съставлява заплаха и не съдържа взривно вещество, предава Нова тв.

По-рано в петък командирът на военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов уточни, че досега са открити и още две модификации на други стартови мотори от ракети, само че също безвредни. Те представлявали кухи цилиндри, останки от противовъздушни ракети, или такива - изстреляни от авиацията против наземни цели.

От Военноморски сили обаче за следващ път са предизвестили всички риболовен сдружения и риболовен лодки да бъдат бдителни за плаващи обекти в морето. Според непотвърдена информация преди дни подобен излишък от ракета е открит и край крайбрежията на Обзор, а на 19 юли подправен сигнал изпрати италианския моторен транспортен съд COSMO за миноподобен обект на към 55 благи източно от Маслен нос. За благополучие обектът се оказва плаващи чували, а не мина. Военни плавателни съдобе, а и такива на Морска администрация, подробно обследват периметъра.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР