В района на местността до момента са построени 17 бунгала,

...
В района на местността до момента са построени 17 бунгала,
Коментари Харесай

На еко плажа Иракли вече се строи

В региона на местността досега са издигнати 17 бунгала, 6 жилището и 2 къщи за посетители
11 нови бунгала по продължение на плажната линия се строят сега на Иракли, оповестиха служащи. Според притежателя на парцела Добрин Иванов всичко е законно.

Още предходната година стана ясно, че екоинспекцията в Бургас е одобрила създаване на ваканционно населено място в Иракли.

Постъпило е капиталово желание за строителството на три еднотипни къщи до реката, която се влива в морето. А на други 85 декара компанията, която сега строи край плажа, желае да прави винарна и хотелска база. Мащабното строителство очакваше края на процедурата за екооценка.
В региона на местността досега са издигнати 17 бунгала, 6 жилището и 2 къщи за посетители, заяви БНР. Цялата територия до плажа е оградена, тъй като е частен парцел. Единствено на тесния общински път, който води до плажната линия, не е сложена преграда.

Фамилия Иванови - Добрин, Лариса и синът им Иван - са притежателите на 600 дка изкупени частни земи в местността Иракли. Фирмата на Добрин Иванов "Емона 2000 " строи бунгала в региона на Кладери, както се води местността, позната на всички като Иракли. Съпругата му е наемател на плажната линия, а неговият наследник Иван посредством компанията "Дарс инвест " е изготвил план за построяването на къмпинг вдясно от река Вая, където всяко лято се събират феновете на природата, с цел да къмпингуват, без да заплащат такси и наеми.

За новия сезон частните притежатели са сложили ограда и цялата територия, в която се намира и единственият ресторант в региона, е недостъпна. Багери изравняват терена на огромния частен паркинг, който има контролно-пропускателен пункт с защита
Иракли, Карадере и Корал, са трите плажни линии, които със законодателни промени бяха оповестени за еко плажове със възбрана да бъдат отдаване чартърен или на концесия и на тях да се прави стопанска активност. Преди дни на еко плаж Корал частна компания си загради гористата околност, тъй като територията е частна благосъстоятелност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР