В района на Авдеевка в Донецка област има недостиг на

...
В района на Авдеевка в Донецка област има недостиг на
Коментари Харесай

Русия с опасно настъпление край Авдеевка

В региона на Авдеевка в Донецка област има дефицит на снаряди и е доста мъчно да се оцелее без артилерия. Поради това там се записва рисково нахлуване от страна на съветските окупационни войски. Това съобщи някогашният пълководец на украинския батальон " Айдар " Евгений Дикий в ефира на " Апостроф TV ", съобщи организация УНИАН, представена от Факти.бг.

" За страдание, има едно доста рисково придвижване към автомагистралата. Многократно съм казвал, че завладяването на самата Авдеевка с взлом е съвсем невъзможна задача за орките, без значение какъв брой влагат. Но уязвимата точка е автомагистралата, която минава през Орливка (северозападно от Авдеевка), обстрелвана е отдавна ", съобщи военният.

Според Дикий през последните дни руснаците са подходили много съществено към този маршрут. Ако врагът го блокира, " единственото рационално решение би било изтеглянето на гарнизона ".

" Въпреки че не вземам участие в решенията на командването, аз съм безусловно уверен, че никой няма да остави украинските бойци обкръжени там. Ако, не дай си Боже, не успеем да удържим маршрута, тогава, несъмнено, единственото рационално решение ще бъде изтеглянето ", съобщи той.

По думите на Евгений Дикий съотношението на силите в борбата за Авдеевка е 1:20 в интерес на съветските окупатори. Въпреки това преимущество съветските окупационни войски понасят рекордни загуби. Дикий съобщи, че за всеки погубен украински боец умират 12 съветски. " В този смисъл, колкото и да е ужасно да се каже, боевете за Авдеевка несъмнено са ни от изгода ", уточни украинският боен. Той добави, че украинските бранители правят " фантастично тежка работа ", само че я правят дейно, както се вижда от вражеските загуби.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР