В района на 28-ия километър Таскова застигнала движещ се пред

...
В района на 28-ия километър Таскова застигнала движещ се пред
Коментари Харесай

Лоши Новини За Цвета Таскова, Която Причини Автобусната Катастрофа С 6 Жертви На Тракия!

В региона на 28-ия километър Таскова застигнала движещ се пред нея рейс „ Мерцедес “, благосъстоятелност на „ Юнион Ивкони “, пътуващ по линия Бургас-София.

Жената подхванала маневра „ изпреварване “, като ускорила скоростта. В момента, когато се изравнила с рейса, Таскова забелязала, че колата й се отклонила прекалено много вляво и застрашително се доближила до металната мантинела, разделяща двупосочното придвижване по автомагистралата. При това, обвинената внезапно завила вдясно към рейса и незабавно още веднъж завила кормилото вляво, с цел да предотврати удар с него. Изплашена, лидерката направила трета маневра назад вдясно, при което автомобилът й почнал да се клати и блъснал с предната дясна част рейса.

Последвало превъртане на реното и достигането му до предната ос на рейса. Предната дясна гума на колата се вклинила в предния ляв калник на рейса. Външната част на дясната гума на лекия автомобил била срязана и блокирана в калника на „ Мерцедес “. По този метод гумата на лекия автомобил трансформирала посоката на придвижване на рейса вдясно. Водачът му нямал никаква опция да я промени и макар задействаните от него спирачки и опита да завие наляво, траял да се движи вдясно.

„ Мерцедес “-ът минал напряко през „ спешната “ лента и банкета и с челната си дясна част навлязъл във водосточна канавка. Автобусът се наклонил вдясно, при което лекият автомобил се откачил от него. При наклоняването на рейса, дясната му странат опряла в земята. В това състояние, триейки се в земята, траяло придвижването му напред към 20-30 метра.

След случая, Цвета Таскова излязла от автомобила си и неотложно се обадила на тел. 112. Жената се насочила към потърпевшите, с цел да им оказва помощ с каквото може, предоставяйки телефон и вода. Вследствие на провокираното от нея пътно-транспортно произшествие обаче е настъпила гибелта на шестима пасажери, които откакто счупили страничните стъкла с телата си, били притиснати сред рейса и земята.

При изпадането от седалките, вследствие обръщането на рейса надясно, били породени междинни телесни повреди на 17 души. Останалите пасажери получили леки пострадвания.

Според заключението на назначената по делото автотехническа експертиза директно преди злополуката, рейсът и колата на обвинената са били изправни. Автобусът се движел със скорост 120 км/ч., а лекият автомобил със 100 км/ч.

Причините за настъпване на тежкия пътен случай са субективните дейности на плевенчанката, която по време на изпреварване не е осигурила задоволително странично място сред двете транспортни средства. За нея ударът е бил предотвратим, в случай че бе осигурила минимална странична отдалеченост от най-малко 1,16 метра, до момента в който за лидера на рейса той е бил неизбежен.

Очаква се Софийският областен съд да насрочи дата за делото.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР