В равностоен мач на Националния стадион "Васил Левски" ЦСКА победи

...
В равностоен мач на Националния стадион "Васил Левски" ЦСКА победи
Коментари Харесай

ВЕЧНОТО ДЕРБИ ПРИКЛЮЧИ! ЦСКА надви ЛЕВСКИ с 1:0, Каранга - големият герой в сблъсъка

В равносилен мач на Националния стадион "Васил Левски " ЦСКА победи минимално огромния си противник Левски в дербито на 26-ия кръг на Първа лига и резервира възможностите си за шампионска купа в края на сезона. Голмайстор за "червените " беше нормалният обвинен Фернандо Каранга, който проби след статична обстановка "синята " защита в 85-ата минута на мача.

В класирането ЦСКА краткотрайно се изкачи преди всичко, преди мача на Лудогорец с Етър. "Червените " имат 63 точки - колкото и разградчани. Левски остава трети с 50 точки и към този момент е на 13 пункта от първия и втория.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Двата отбора излязоха на терена под пороен дъжд. Въпреки всичко те са солидно подкрепени от своите агитки. Първата по-опасна обстановка пристигна в 5', когато Габриел Обертан нанесе мощен удар, само че стреля настрана от вратата. Сериозна борба на наводнения терен през първите 10 минути.

Теренът много пречи на играта на двата отбора. В 19' Станислав Костов, който е много деятелен в този мач, получи пострадване на десния крайник, само че наподобява ще продължи да играе. В 24' Яблонски сътвори рискова обстановка пред своята врата, което наложи Митрев да напусне наказателното си поле и а дсе изправи лице в лице с атакуващ състезател на ЦСКА. Вратарят обаче съумя с шпагат да почисти топката.

В 25' Паулиньо имаше късмет да пробие в наказателното поле на противника, само че бе затворен от Манолев. Бразилецът падна някак пресилено, само че дузпа за Левски не последва. В 34' Холмар извърши нарушаване против връхлитащия Каранга и получи първия жълт картон в мача. При осъществяването на директния свободен удар Кирил Десподов стреля към трибуните.

В 38' шансът не покри голмайстора на Първа лига Каранга, който засече с глава центриране от корнер на Десподов, само че прати топката настрана от десния дирек на Митрев. В 42' Манолев създаде първия жълт картон на своя тим, откакто спря непозволено бързия Паулиньо, който напредваше по крилото.

В предпоследната минута на първото полувреме Станислав Костов можеше да накаже някогашния си отбор, откакто от дребен ъгъл обстреля вратата на Черниаускас. Литовецът обаче внимаваше и мазета топката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Нападателят Слави Костов очевидно е потърпевш съществено през първата част, тъй като не излезе на терена след почивката. Мястото му зае другият някогашен състезател на "червените " - Серджиу Буш. Втори жълт картон за състезател на Левски си изкара Иван Горанов, който отнесе Кирил Десподов с влизане в опит да спре начената от него контраофанзива. Минута по-късно жълтият цвят на картона видя и Давид Яблонски, който фаулира Енрике Рафаел.

В 57' Тиаго Родригес стреля от фаул, само че над напречната греда на Митрев. Малко по-късно "шампионът " по картони измежду домакините Кристиян Малинов прибави още един към "колекцията " си, откакто подсече Нашименто. поради спор със съдията предизвестен бе и Кирил Десподов.

В обстановка пред вратата на ЦСКА Бодуров задържа Яблонски за фланелката, само че бранителят оспори нарушаването си и даже плю към съдията в отговор. Никола Попов не реагира. ЦСКА имаше удобна обстановка за гол в 68, след нарушаване на Тиам против Каранга. "Червените " обаче не съумяха да оползотворят обстановката.

Първа промяна за ЦСКА в 76' - Едвин Джеси размени Енрике Рафаел. Делио Роси реагира с втора такава за своя отбор - Ривалдиньо вместо Обертан. Бърз отговор и за Белчев - Хеан Бланко влиза в игра вместо Рубен Пинто.

В 85' при първата си по-сериозна неточност в отбрана Левски бяха осъдени. Тиаго Родригес центрира, няколко футболисти в синьо се разминаха с топката, а Каранга съобразително отклони към вратата на Митрев. Преди това комична обстановка беляза мача - Цветкович чукна една главичка на Каранга, който падна като отсечен.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР