В равнините на Източна вековният конфликт между човек и звяр

...
В равнините на Източна вековният конфликт между човек и звяр
Коментари Харесай

Колумбийски фермер обяви примирие с ягуарите

В равнините на Източна вековният спор сред човек и звяр се разиграва съвсем всеки ден. атакуват добитъка. Фермерите отмъщават с пушки, установи Агенция Франс Прес.
Но Хорхе Бараган разгласи едностранно помирение с хищните котки. Той е харесал най-голямата котка в Америка и споделя, че няма нищо срещу да пожертва няколко глави добитък, с цел да извърши своята част от задължението за запазване смъртоносните ловци, завладели въображението му.
Преди към 10 години Бараган решил да жертва част от фамилната си плантация „ Ла Аурора “ в саваната, която обезпечава заслон и храна за ягуари, които съгласно него „ костват повече живи, в сравнение с мъртви “. Семейството от дълго време е забранило лова на диви животни - храна на ягуарите – в парцела. Сега на 61 години, Бараган търси котките, вместо да се опасява да ги види. Голяма част от деня си той прекарва в снимане от скрити камери, разпръснати във фермата, която се е трансформирала в естествен резерват в Казанаре, Колумбия. На фотосите той среща остарели четириноги другари и открива нови.
 Бебе и ягуарче дружно си пият млякото (ВИДЕО) Бебе и ягуарче дружно си пият млякото (ВИДЕО)
8-месечната Бела си лежи до малко ягуарче и двамата дружно си пият млякото. Момиченцето е живяло един до друг със зверчето в удължен...
Но това не постоянно е щастливо общуване.
Котките, които могат да тежат 100 кг и са с дължина към два метра, постоянно пресичат парцела на Бараган. И от време на време добитъкът става жертва - до 100 на година при загуба от към 300 $ на глава.
Бараган споделя, че най-малко отчасти компенсира загубите посредством визити на учени и туристи с вярата да зърнат една от величествените петнисти котки. През 2018 година фермата е била посещавана от към 160 гости на месец, при 30 $ на човек на вечер, само че този поток от доходи съвсем пресъхна по време на пандемията на ковид.
Ягуарът е включен в листата като " съвсем застрашени " отизчезване от Международния съюз за запазване на природата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР