В ръцете на главния прокурор и подчинена му институция се

...
В ръцете на главния прокурор и подчинена му институция се
Коментари Харесай

Как прокуратурата може да прикрие незаконното подслушване

В ръцете на основния прокурор и подчинена му институция се съсредоточени всички механизми за откриване на противозаконното подслушване. Проблемът е, че с цялостна мощ важи и противоположното. Главният прокурор има всички благоприятни условия да прикрие нарушаванията. Това към този момент се е случвало.

Преди две седмици съпредседателят на “Демократична България “ Атанас Атанасов първи разкри, че. По-късно адв. Николай Хаджигенов от “Изправи се! Мутри вън! “ стартира да приказва за над 80 подслушвани, измежду които 30 политици от Българска социалистическа партия. Вътрешният министър Бойко Рашков стартира инспекция на подслушването, до момента в който служебният кабинет и президентът завъртяха рокадите по върховете на службите.

Въпреки това разкриването на истината по единствения легален метод е в ръцете на спецсъда и прокуратурата.

Да прикриеш подслушването с директива

През 2015 година двама от заместник-директорите на банкрутиралата КТБ подават до Бюрото за надзор на СРС искане да бъдат тествани за нелегално подслушвани три от служебните телефони на банката. Проверката демонстрира, че два от телефоните са на заместник-директорите, а третият е на Цветан Василев. Тогавашният заместник-председател на Бюрото адв. Георги Гатев удостовери пред Mediapool за случая, защото инспекцията е била разпределена на него. Действията на Бюрото обаче са блокирани от прокуратурата, която явно не желае да някой да разбере, че Цветан Василев евентуално е подслушван нелегално.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР