В ранния съботен ден предстои да се изиграе едно от

...
В ранния съботен ден предстои да се изиграе едно от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Кристъл Палас - Арсенал 1:1, червен картон за Обамеянг, греда за гостите

В ранния съботен ден следва да се изиграе едно от многото лондонски дербита във Висшата лига. На „ Селхърст Парк “ тимовете на Кристъл Палас и Арсенал играят при резултат 1:1 . Резултатът беше открит в 13-ата минута от Пиер-Емерик Обамеянг . В 54-ата минута резултатът бе подравнен посредством Джордан Аю . В 67-ата минута след намесата на ВАР беше изпъден капитанът на гостите Пиер-Емерик Обамеянг . Срещата ще можете да наблюдавате директно в ефира на DIEMA SPORT 2 , а на уеб страницата GONG.BG ще проследим онлайн всичко най-интересно от конфликта.

„ Орлите “ не са в най-хубавата си форма, откакто имат едвам една победа в последните си шест срещи. През уикенда пък отпаднаха и шампионата за ФА Къп, откакто позволиха домакинска загуба от Дарби Каунти. За сметка на това обаче отборът се укрепи с нападателя на Евертън Дженк Тосун, който идва чартърен до края на сезона.

„ Артилеристите “ пък влизат в тази среща на гърба на две победи през новата 2020 година. В първия ден от Новата година футболистите на Микел Аретата надиграха с 2:0 Манчестър Юнайтед, а по-късно отстраниха и Лийдс Юнайтед във ФА Къп.

Двата тима са съседи в класирането, като футболистите на Рой Ходжсън са девети с 28 точки, до момента в който Арсенал са десети с точка по-малко. Домакините вършат 10 промени в съпоставяне със срещата с Дарби Каунти. В отбора има много кадрови проблеми поради травми на Викотр Камараса, Патрик ван Аанхолт, Джоел Уорд, Мамаду Сако, Джефри Шлуп и Кристиан Бентеке. Лука Миливоевич пък е осъден за тази среща.

За гостите контузени са Калъм Чеймбърс и Киърън Тиърни. Общо пет промени прави Артета спрямо успеха над Лийдс.

КРИСТЪЛ ПАЛАС – АРСЕНАЛ 1:1

0:1 Пиер-Емерик Обамеянг 12'

1:1 Джордан Аю 54'

Червен картон: Пиер-Емерик Обамеянг 67' (ВАР)

Мачът стартира с напън на гостите, които владееха топката съвсем напълно в първите 10 минути и търсеха многообразие в набезит си към вратата на домакините.

При първата истинка заплаха пред вратата на Висенте Гуаита "арителиристите " стигнаха до разкриване на резултат след чудесна акция през центъра в 12-ата минута. Давид Луис откри Месут Йозил, който с едно допиране подаде на Александър Лаказет. Французинът овладя и прокара топката сред няколко играчи на Кристъл Палас и изведе Пиер-Емерик Обамеянг, който стреля по земя до лявата греда на старжа на гостите за 0:1.

Goal - AUBAMEYANG
Assist - LACAZETTE@Aubameyang7
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР