В ранните часове на събота, 6 април, в района на

...
В ранните часове на събота, 6 април, в района на
Коментари Харесай

Украйна взриви руски петролопровод, Русия атакува Одеса с балистични ракети откъм Черно море

" В ранните часове на събота, 6 април, в региона на град Азов (Ростовска област), вследствие на гърмежа на петролопровода, употребен за изпомпване на нефтопродукти от локален нефтен терминал към танкери на пристанището в Азов, натоварването на танкерите бе прекратено за неопределен срок ", акцентира украинското военно разузнаване, представено от Българска телеграфна агенция.

Русия е употребила тази инфраструктура за военни цели, с цел да поддържа военните старания против Украйна, се споделя в изказването.

По-рано Укринформ заяви, че на 2 април ГУР провежда удар, ориентиран против цех за дронове камикадзе " Шахед " и петролна рафинерия в съветската република Татарстан.

Украински безпилотен летателен уред с огромен обхват на деяние порази главното оборудване за преправка на петрол в рафинерията в град Нижнекамск, причинявайки пожар, напомня Укринформ.

Междувременно мощни детонации се чуха в Одеса. Градът е нападнат с балистични ракети откъм Черно море. Сирените бяха задействани в 13:04 ч. Взривовете се чуха няколко минути след оповестяването на паниката, в 13:08 ч., предава сътрудник на Българска телеграфна агенция.

Регионалните управляващи предизвестяват жителите на украинския черноморски град и в района да се скрият в бомбоубежищата.

В резултат на ракетния удар по Одеска област е умрял граждански чиновник, заяви ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер, представен от Българска телеграфна агенция.

Ракета " Искандер-М " удари комунално оборудване в Одески регион, уточни регионалният шеф в приложението " Телеграм ". Пострадали са оборудването, административната постройка.

Всички съответни служби са на място. Правоохранителните служби фиксират следствията от следващото закононарушение, осъществено от руснаци, осведоми Олег Кипер.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по бройка съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В самия град Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР