В ранните часове днес Украйна е изстреляла 12 ракети и

...
В ранните часове днес Украйна е изстреляла 12 ракети и
Коментари Харесай

Русия твърди, че Украйна атакува Белгородска област с ракети и дронове

В ранните часове през днешния ден Украйна е изстреляла 12 ракети и няколко безпилотни летателни апарата по южната съветска Белгородска област, оповестиха съветското министерство на защитата и локалните управляващи, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Областният шеф Вячеслав Гладков съобщи, че обстановката " продължава да е напрегната " в Белгород, където съгласно Русия 25 цивилни, в това число пет деца, са били убити при украински офанзиви в събота.

Няма данни за потърпевши при последните набези. Гладков съобщи, че степента на вредите ще бъде оценена денем.

Ескалацията на украинските офанзиви против Белгород пристигна, откакто Русия нанесе едни от най-интензивните удари по Украйна от началото на войната. Вчера Киев съобщи, че от петък насам Русия е атакувал с над 300 бойни дрона и разнообразни типове ракети градове в Украйна.

Белгородска област, както и други съветски области на границата с Украйна, са били цел на чести офанзиви с ниска активност от началото на войната, само че офанзивата в събота е била най-смъртоносната, отбелязва Ройтерс. Президентът Владимир Путин съобщи, че това " няма да остане ненаказано ".

Вчера в региона беше погубен един човек, а седем души бяха ранени, оповестиха съветските управляващи.

При нападенията през днешния ден съветското министерство на защитата съобщи, че Украйна е изстреляла шест балистични ракети " Точка-У " и шест управляеми ракети, изстреляни от тежка многоцелева ракетна установка " Вилха ".

Гладков от своя страна сподели, че Украйна също по този начин е изстреляла няколко безпилотни летателни апарата по района и по неговия основен град Белгород.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР