В ранните часове днес Украйна е изстреляла 12 ракети и

...
В ранните часове днес Украйна е изстреляла 12 ракети и
Коментари Харесай

Русия: Украйна атакува Белгородска област с ракети и безпилотни самолети

В ранните часове през днешния ден Украйна е изстреляла 12 ракети и няколко безпилотни летателни апарата по южната съветска Белгородска област, оповестиха съветското министерство на защитата и локалните управляващи, съобщи Ройтерс.

Областният шеф Вячеслав Гладков съобщи, че обстановката " продължава да е напрегната " в Белгород, където съгласно Русия 25 цивилни, в това число пет деца, са били убити при украински офанзиви в събота.

Няма данни за потърпевши при последните набези. Гладков съобщи, че степента на вредите ще бъде оценена денем, написа Българска телеграфна агенция.

Ескалацията на украинските офанзиви против Белгород  дойде, откакто Русия нанесе едни от най-интензивните удари по Украйна от началото на войната. Вчера Киев съобщи, че от петък насам Русия е атакувал с над 300 бойни дрона и разнообразни типове ракети градове в Украйна.

Белгородска област, както и други съветски области на границата с Украйна, са били цел на чести офанзиви с ниска активност от началото на войната, само че офанзивата в събота е била най-смъртоносната, отбелязва Ройтерс. Президентът Владимир Путин съобщи, че това " няма да остане ненаказано ".

Вчера в региона беше погубен един човек, а седем души бяха ранени, оповестиха съветските управляващи.

При нападенията през днешния ден съветското министерство на защитата съобщи, че Украйна е изстреляла шест балистични ракети " Точка-У " и шест управляеми ракети, изстреляни от тежка многоцелева ракетна установка " Вилха ".

Гладков от своя страна сподели, че Украйна също по този начин е изстреляла няколко безпилотни летателни апарата по района и по неговия основен град Белгород. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР