В рамките само на няколко дни два пожара в Пловдивско

...
В рамките само на няколко дни два пожара в Пловдивско
Коментари Харесай

Трагедия споходи петчленно семейство в пловдивско село!

В рамките единствено на няколко дни два пожара в Пловдивско оставиха без дом две многолюдни фамилии. За едното – на Константина и Петър Димитрови от село Брестник, стартира благотворителна акция. За втория пожар, изпепелил къщата на петчленно семейство от село Устина, стана ясно от предложение от кметицата на селото Нели Бундева до Общинския съвет на община " Родопи ". В докладната си тя предлага на общинските съветници да провиснал 2000 лв. финансова помощ за 5-членното семейство на глухонямата Фанка Божилова от село Устина.

С парите би трябвало да бъдат закупени строителни материали. Идеята е потърпевшото многолюдно семейство да успее да вдигне още веднъж дома си. Къщичката им, която е била единствено от две стаи, е приютявала Фанка, синът й Цветан, снаха й и двете й внучета. Пожарът е зародил на 21 февруари към 11 часа и е изпепелил напълно къщичката, която е негодна за обитаване, заяви кметицата на обитаемото място.

" Пожарникарите ни споделиха, че огънят е тръгнал от комина. Цялата къща е изгоряла. Те живееха в две стаи. Надявам се общинските съветници от община " Родопи " да не ни откажат финансовата помощ. До момента общинския съвет " Родопи " и кметът на общината господин Пламен Спасов до момента не са ни отказвали, уповавам се и в този момент да получим цялостната сума, с цел да може да се помогне на фамилията ", споделя Нели Бундева.

По думите й потърпевшите хора са работливи, а децата им вървят на учебно заведение. Когато е зародил пожарът, възрастните са били на работа, а децата – в класните стаи. Глухонямата Фанка Божилова е била сама в къщата, само че за собствен шанс в този миг е била излязла на открито и не е потърпевша.

" Семейството е от малцинствата, само че родителите на децата са работливи, децата им вървят на учебно заведение. Трудолюбиви хора са. С парите, които ще отпусне общинският съвет в община " Родопи " ще бъдат закупени строителни материали ", споделя още Нели Бундева. Освен строителни материали, на фамилията ще им трябват облекла, одеяла, а за учениците – образователни принадлежности, защото безусловно всичките им движимости са били унищожени в огнената буря.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР