В рамките на значима международна операция срещу трафика на хора

...
В рамките на значима международна операция срещу трафика на хора
Коментари Харесай

Удар по трафика на хора: Български и италиански власти задържаха издирвани българи

В рамките на значима интернационална интервенция против трафика на хора български и италиански управляващи сплотиха сили, което докара до задържането на шестима български жители, търсени от италианските управляващи. Операцията, в която участваха чиновници от Главна дирекция „ Национална полиция “ /ГДНП/, бранш „ Издирване “ и ОДМВР-Монтана и Враца , показва високата успеваемост на интернационалното съдействие в битката против закононарушенията , свързани с трафика на хора.

След приемане на сигнал от италианските управляващи за следствие на проведена незаконна група, основана в град Лече и занимаваща се с принуждаване към проституция, българските служби интензивно се включиха в издирването и задържането на търсените лица . Италианските управляващи са дали информация за 22 участници в незаконната група, най-вече българи, измежду които и лица, за които е била издадена Европейска заповед за арест.

Резултатът от оперативно-издирвателните дейности беше сполучливото определяне и задържане на петима мъже на възраст 23, 21, 34, 31 и 49 години , и една 29-годишна жена на територията на градовете Лом и Враца. Задържането на тези лица акцентира значимостта на ефикасното съдействие и шерването на информация сред страните членки на Европейски Съюз в битката против трансграничната престъпност .

Паралелно с дейностите в България италианските управляващи също започнаха арести на своя територия, удар над проведената незаконна мрежа за трафик на хора . Сътрудничеството с ENFAST /European Network of Fugitive Active Search Teams/ – Италия, беше от значително значение за триумфа на интервенцията.

Този случай служи като предизвестие за незаконните среди, че интернационалната общественост остава непоклатима в своята решителност да преследва и санкционира тези, които правят трафик на хора. Той също по този начин акцентира значимостта на интернационалното правораздаване и съдействие в отбраната на най-уязвимите от употреба.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР