В рамките на визитата си в САЩ министърът на отбраната

...
В рамките на визитата си в САЩ министърът на отбраната
Коментари Харесай

Тагарев сложи подписа си на първия изтребител F-16, предназначен за България

В рамките на визитата си в Съединени американски щати министърът на защитата Тодор Тагарев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов посетиха заводите на Lockheed Martin в Грийнвил, Южна Каролина, оповестиха от Министерство на защитата. Целта на визитата беше да се срещнат с представители на управлението на компанията, да се срещнат с индустриалния развой и да проследят напредъка на производството на самолетите F-16 Block 70, предопределени за българските Военновъздушни сили.

На място българската делегация беше посрещната от Орландо Санчес, вицепрезидент и общоприет управител на Интегрираната изтребителна група в Lockheed Martin. На срещата участва и заместник-помощник секретарят на Военновъздушни сили по въпросите на интернационалното съдействие Кели Сейболт.

„ Българското общество чака с огромно неспокойствие F-16 Block 70. За нас това е голям план и съществено изпитание за повишение на качествата на въоръжените ни сили “, означи министър Тагарев по време на срещата.

При обиколката в индустриалната база делегацията прегледа седем от предопределените за страната ни изтребителя, които се намират в друг стадий на произвеждане.

По време на къса гала министър Тагарев разписа шпангоута на първия изтребител, който ще бъде приключен. България ще бъде втората европейска страна, която ще получи най-съвременната версия на F-16, декларират от МО.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР