В рамките на визитата, която ще продължи и на 25

...
В рамките на визитата, която ще продължи и на 25
Коментари Харесай

Кирил Петков посрещна премиера на Северна Македония в София

В рамките на визитата, която ще продължи и на 25 януари, ще се организира и взаимно съвещание на държавните управления на двете страни
Българският министър председател Кирил Петков одобри на публично посещаване своя сътрудник от Северна Македония Димитър Ковачевски. Тържествената гала стартира на площад „ Св. Александър Невски “ тъкмо в 16:00 часа.

Под звуците на тържествени маршове и химните на двете страни, двете делегации се срещнаха.

Двамата министър председатели поставиха венци пред Паметника на Незнайния боец, след което бяха съпроводени от тържествения марш „ Тих бял Дунав “.

Петков и Ковачевски сервираха цветя и пред паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека.

В рамките на визитата, която ще продължи и на 25 януари, ще се организира и взаимно съвещание на държавните управления на двете страни.

Петков и Ковачевски ще беседват на четири очи, ще се проведат встъпително и същинско пленарно съвещание на делегациите на двете страни.

Паралелно са планувани съвещания на четирите работни групи, образувани в областите: стопанска система, търговия и иновации; инфраструктура, превоз и свързаност; европейско съдействие – зелен преход и цифрова промяна, и господство на закона; просвета, просвета и обучение и юноша. Среща ще имат също съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия сред Република България и Република Северна Македония по историческите и просветителните въпроси. В края на взаимното съвещание на двете държавни управления ще бъдат подписани двустранни документи, след което министър-председателят Кирил Петков и министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще дадат взаимна конференция за представителите на медиите.

От страна на българското държавно управление беше изразена вяра двете визити да се трансфорат в основна стъпка за одобряването на разговора сред София и Скопие.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР