В рамките на учението ще се използва и хеликоптер на

...
В рамките на учението ще се използва и хеликоптер на
Коментари Харесай

Община Сандански е домакин на международно учение за тестване на технологични решения за реакция в случай на големи инциденти, свързани с много пострадали и жертви!

В рамките на учението ще се употребява и хеликоптер на Военновъздушните сили

Проект VALKYRIES навлиза в своята заключителна фаза, чието начало бе обещано в Спортна зала, град Сандански от кмета на община Сандански - Атанас Стоянов. През интервала 12-15 юни 2023 година в гр. Сандански ще се организира взаимно българо-гръцко обучение за тестване на софтуерни решения, процедури и протоколи за взаимоотношение и подходи за образование на личния състав за реакция при положение на огромни трансгранични произшествия, свързани с доста потърпевши и жертви, които изискват интернационално и междуинституционално взаимоотношение.

Реализацията на плана ще способства за гарантиране дейно потребление на ресурсите по време на огромна трансгранична рецесия, която изисква бързо задействане и съгласуваност на службите за незабавна здравна помощ и останалите екипи за реагиране при рецесии (пожарна сигурност и отбрана на популацията, военни формирования, полиция, локални структури на властта, доброволци и други).

Основните планувани действия са търсене и избавяне на хора в срутена постройка, потърпевши от земетресението и бедстващи хора на река Струма, които са жертви на наводнението и на химическото замърсяване. Предвижда се за наблюдаване да се употребява хеликоптер на Военновъздушни сили, оборудван със система за ранно разкриване на пожари IdentiFIRE и термовизионни уреди Bidentifier и Diana IR, предоставени от компания OPTIX AD.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР