В рамките на тридневен оперативен сбор, ръководен от генерал-майор Явор

...
В рамките на тридневен оперативен сбор, ръководен от генерал-майор Явор
Коментари Харесай

Българските специални сили обсъждат бъдещето и интеграцията си в НАТО

В рамките на тридневен действен общ брой, управителен от генерал-майор Явор Матеев, Съвместното командване на специфичните интервенции /СКСО/ на България разиска основни аспекти на своето развиване и интеграция в НАТО . Фокусът беше ориентиран към присъединяване в основаването на районното Компонентно командване на специфичните интервенции „ Браво “ /SOCC-B/ и акомодацията към новия модел на Силите на НАТО.

Основните тематики включваха разбор на военнополитическата конюнктура , цели в превъоръжаването и инфраструктурното развиване, както и усъвършенствания в информационните системи и сигурността на информацията. Събитието подчертава на значимостта на софтуерната рационализация и подготовката на фрагментите за изправяне пред актуалните провокации.

Дискусии бяха извършени и по отношение на възнагражденията за характерни условия на работа, където командирите подчертаха нуждата от актуализация на нормативната база , с цел да се обезпечи съответна мотивация и задържане на висококвалифицирани фрагменти.

Този общ брой акцентира ангажираността на българските специфични сили към непрекъснатото си развиване, оперативна съгласуемост с НАТО и акомодация към световните сигурностни условия, с акцент върху интернационалното съдействие и развиването на човешкия капацитет .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР