В рамките на традиционната Седмица на гората ДГС Варна организира

...
В рамките на традиционната Седмица на гората ДГС Варна организира
Коментари Харесай

В Седмицата на гората се проведе залесяване в две детски градини във Варна

В рамките на обичайна Седмица на гората ДГС " Варна " провежда залесителна акция в детски и обществени заведения. Днес горското стопанство подари фиданки на две детски градини в морската столица.
Три дръвчета червен дъб и четири кедрови фиданки към този момент ще красят двора на ДГ " Валентина Терешкова " в регион " Аспарухово ".

Инициативата за залесяването беше приветствана персонално от районния кмет Калина Белмезова. С доста въодушевление децата се включиха в залесяването и в открит урок за опазването на гората. Директорката на градината Анна Константинова и представителите на горското стопанство показаха предпочитание положителното съдействие да продължи и отсега нататък.

Много наслада донесоха на децата и къщичките за птици, направени от възпитаници в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване " Николай Хайтов " и окачени на дървета в двора.
Две къщички за птици бяха подарени и на ДГ " Лястовичка " в кв. " Възраждане " във варненския регион " Младост ".

Там чиновници на ДГС " Варна " засадиха 4 дръвчета Атласки кедър. Под упътванията на експертите малчуганите научиха по какъв начин се прави залесяването и от какви грижи се нуждаят дръвчетата. Директорката Анула Рашкова разяснява, че в градината се работи интензивно, тъй че децата да ценят и обичат зеленото благосъстояние. Тя благодари за взаимната самодейност на зам.-директора на Североизточно държавно дружество Георги Георгиев.

През идващите дни залесителната акция ще продължи и в други региони на града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР